Hvordan sætter jeg mit digitale udstyr til?

Et af de spørgsmål vi får oftest er: “Hvordan sætter jeg mit digitale udstyr til?”. Dette vil vi besvare i denne miniguide.

Kan du modtage signalet på dit fjernsyn?

Langt de fleste nyere fjernsyn har en indbygget digital-tuner(DVB-T eller DVB-C). Men hvis du har et ældre tv, kan det tænkes at du skal købe dig en ekstern tuner. Disse kan du købe for vidt forskellige beløb, fra omkring 800 til 2700 kr. De dyre af slagsen har oftest to tunere så du kan se et program alt i mens du optager et andet. Husk at tjekke om tuneren har en MPEG 2 og MPEG4 dekoder da det er nødvendigt for at kunne se de nye kanaler.

Sådan gør du:digital-tuner

  1. Stik antenne eller din kabelforbindelse ind i boksen, som det første du gør.
  2. Du skal nu forbinde fjernsynet med din nye boks. Sørg for at du tilslutter boksen til dit tv med et HDMI kabel da det giver det bedste resultat. Hvis du ikke har en HDMI-indgang, bliver du nødt til at bruge et SCART-stik, men så bør du altså også snart overveje at skifte dit tv ud. 🙂
  3. Brug fjernbetjeningen til din nye tuner til at indstille kanalerne med, da det nu kun er den du skal bruge til at styre kanaler med. Din fjernbetjening til tv’et skal nu blot bruges til at slukke og tænde fjernsynet med.
  4. Har du flere fjernsyn i hjemmet? Så må du desværre hive pungen op igen, da det kræver en tuner pr. tv. Forhåbentlig har du nyere tv i de fleste rum, så du ikke skal ud og betale ekstra for en ny tuner. Man kan dog godt forbinde dem til en enkelt tuner, men så vil alle skulle se den samme tv-kanal, hvilket jo ikke giver så meget mening.

Læs flere ofte stillede spørgsmål