Digitalt TV

TV-signalet i Danmark blev fra 1. november 2009 siden Digitalt. Det medførte en masse forvirring omkring, hvad det krævede at få ændret sit TV-signal, og hvordan man eksempelvis kunne se DR1. Vi har her hos Watzmenow.tv skrevet denne guide, hvor du får mere information omkring, hvad digitalt TV vil sige.

Hvad er digitalt TV?

Hvis man sammenligner digitalt TV med klassisk analogt tv, så er den store forskel, at man modtager det digitale signal som bits. Det giver en lang række fordele. Dem har vi listet op nedenfor:

  • Det er muligt at opnå et meget klart billede. Er signalet ikke godt, vil det ikke give “sne” på tv-skærmen men i stedet give firkanter samt anden lignende støj. Det er også det man kender fra, hvis man streamer TV gennem internettet.
  • Der er markant bedre lyd ved Digitalt TV.
  • Ved denne form for signal har du altid en TV guide ved hånden via din fjernbetjening.
  • Du kan se HD-TV.
  • Du har ligeledes mulighed for at få en lang række ekstra kanaler gennem din stueantenne.
  • Der intet tab i kvaliteten fra distributøren, såfremt signalet er kraftigt nok. Dette gælder også, hvis der skal være TV på flere skærme i forskellige rum.

Nogle kanaler kan kun ses digitalt

I forbindelse med at signalet ændrede sig, kom der også en lang række digitale kanaler til. Der er siden 2009 kommet endnu flere til, og i dag er de fleste kanaler faktisk digitale. For at nævne nogle af de kanaler, man kun kan få gennem digitalt TV, kan blandt andet nævnes Ramasjang, DR K samt DR HD. I dag skal du kunne modtage dit TV signal digitalt, hvis du ønsker at kunne se TV.  For at nævne nogle af de andre kanaler, der kom til i sin tid kan nævnes Folketings TV og DR update.

Hvorfor skifter vi og hvad er fordelen?

Det er faktisk en beslutning, der er taget i Folketinget, at der skal slukkes for det analoge TV signal. Det har en lang række af andre landen inden for EU allerede gjort, og derfor besluttede EU altså, at det også skulle ske herhjemme i Danmark. Efter Danmark vil endnu flere lande i EU gå over til digitalt TV.

Men hvorfor skifter vi signalet, og hvilke fordele har det egentligt? Først og fremmest så giver det en lang række gratis kanaler, man kan se. Ydermere så er der forbedret lyd- og billedkvalitet, ligesom der er mulighed for at slå undertekster fra og til. Du kan også få en elektronisk TV guide med oversigt over programmer, og hvornår de bliver sendt. Der er også mulighed for at få tegnsprogstolkning, når der er nyhedsudsendelser på TV2 og DR. Med digitalt TV får du også mulighed for at pause programmer og starte dem forfra. Dette kræver dog ofte særlige betalte løsninger. De fleste udbydere har det med i deres TV pakker i dag.

Dette var en guide til Digitalt TV og de mange fordele, det har bragt med sig.