Kabel TV

Kabel TV er en af de mest benyttede metoder at modtage sit tv signal på. Derfor udbydes mange tv pakker også som kabel tv, der så har forskellige løsninger i forhold til kanaler og så videre. Ønsker du at vide lidt mere om kabel tv, så læs med i denne artikel.

Hvad er Kabel TV?

kabel tvKabel TV er et signal, der fremkommer via et kabelnet, der oftest er gravet i jorden. Kabel TV er af denne grund meget benyttet i de større byer, hvor der ikke er så stor afstand mellem husene. Årsagen til dette er, at det er lukrativt for udbyderne at nedgrave kabler, da der ikke er så langt fra hus til hus. En smart ting ved kabel tv er, at man får alle kanaler på en gang. Det kan dog også have sine ulemper. Dem gennemgår vi lidt længere nede.

Der er to måder, du kan modtage sit signal på, hvis du har kabel tv. De to metoder er analogt og digtialt. Den digitale løsning er dog klart den mest brugte og moderne løsning. Kabel TV er gør det nemt for dig at modtage kanaler fra alle steder i verden, så længe der er kabler i jorden. Ser du meget udenlandsk tv, så er denne form for tv en rigtig god løsning. Priserne på kabel tv, ligger generelt ikke højere end priserne på for eksempel tv via antenne.

Udbydere af kabel tv

Det er en større investering af nedgrave kabler, og derfor er der heller ikke så mange selskaber, der udbyder denne form for tv. Det er primært de store udbydere som YouSee, Fullrate, Canal Digital og Telia, der udbyder Kabel TV. Det er en større investering at nedgrave kabler, og derfor er det svært for de mindre kapitalstærke selskaber at være med på det konkurrenceprægede marked.

Fordele og ulemper

Der er som ved alt andet både fordele og ulemper ved denne form for tv. En af de store fordele er, at der er mulighed for at kombinere tv og internet med hinanden, og der kan altså her være penge at spare i forhold til, hvis du skulle have tv pakke hos en udbyder og bredbånd hos en anden. Der er dog også en ulempe ved kabel tv, og det er, at du modtager alle dine kanaler via en samlet pakke.

Det betyder, at du betaler for hele pakken, uanset om der er nogle kanaler, du ikke ser. Du har altså ikke helt den samme fleksibilitet i forhold til valg af pakke og så videre. Kan du finde en pakke, der indeholder mange af de kanaler, du skal bruge, er tv via kabel en rigtig god løsning.

Gode råd inden du vælger udbyder

Der er mange udbydere på tv markedet, og derfor er der også meget at tage stilling til. Det kan virke en smule uoverskueligt at finde frem til, hvad der er den rette løsning for en selv. Læser du med neden for, får du dog nogle gode råd til, hvad du bør kigge efter.

Undersøg markedet for tilbud
Markedet inden for tv er et rigtig konkurrencepræget marked. Der er mange om buddet, og samtidig udvikler teknologien sig hele tiden, hvilket skaber nye muligheder. Det betyder dog også, at der ofte bliver kørt nogle særdeles attraktive kampagner, hvor der kan være mange penge at spare både i oprettelse, men også løbende. Inden du vælger pakke, bør du derfor holde øje med, om der er nogle lukrative tilbud på markedet netop nu. Priserne på markedet ændrer sig ofte, og derfor er det værd løbende at holde øje med tilbud.

Sammenligning
Du bør altid sammenligne flere forskellige tilbud, så du er sikker på, at du får den helt rette pakke for dig til den rette pris. Bruger blot lidt tid på at sætte dig ind i markedet for kabel tv, kan der være mange penge at spare på månedsbasis. For at gøre det nemt for dig, har vi lavet en overskuelig oversigt over de bedste tv pakker på markedet. Du kan sammenligne tv pakker her. Husk dog også altid at være opmærksom på eventuelle bindingsperioder, så du ikke pludselig står og er bundet af et abonnement, du ønsker at skifte fra. Du bør også altid undersøge brugeranmeldelser på for eksempel Trustpilot for de enkelte udbydere, så du er sikker på, at du får en udbyder med en god kundeservice og styr på tingene. Vi har i vores oversigt udvalgt nogle af de bedste udbydere af Kabel TV i Danmark, og du kan derfor trygt bestille ved dem.