Parabol TV

Med parabol TV får du mulighed for at se et stort udvalg af danske- og udenlandske kanaler. Ønsker du at vide mere om parabol TV, og overvejer du at investere i det, så læs med i vores guide her.

Hvad er Parabol TV?

parabol tvVed parabol TV modtages signalet fra en satellit, der efterfølgende sender signalet ned til boks, der omformer det til reelt tv. Det kan godt virke uoverkommeligt, når man som forbruger står over for opsætningen af en parabol. Faktisk er det dog slet ikke så avanceret, som man skulle tro. Mange tv udbydere tilbyder hjælp til opsætning, men er du teknisk anlagt, så burde det ikke være noget problem at opsætte og installere den selv.

Alfa omega for at få det optimale ud af parabolen er, at den hænger rigtigt. Den skal gerne hænge forholdsvist frit, og der må ikke være noget, der dækker for den. Det kan for eksempel være et skur, store træer og så videre. Det anbefales af eksperter, at den vender mod syd, da det bedste signal opnåes herved.

Når din parabol er opsat, så skal du indstille den til at fange de signaler, der gør sig gældende i din TV pakke. Det er en fordel, hvis du har udstyr, der kan opfange signalerne. Virker dette for teknisk for dig, så fortvivl ej. Som nævnt så tilbyder mange tv udbydere at klare opsætningen for dig, hvis du bestiller en parabol ved dem. Det eneste du skal gøre, er at bestille en tv pakke ved den respektive udbyder. Parabol TV er en rigtig fin løsning, hvis du for eksempel ønsker at se tv i dit sommerhus.

 

Fordele og ulemper

En parabol giver dig mulighed for at se en lang række forskellige tv kanaler, hvis du har en tv pakke. Med Parabol kan du faktisk også ofte opnå en lang række gratis tv kanaler. Dette skyldes at mange kanaler kører via parabol uden der påkræves betaling. Det er primært udenlandske kanaler, du vil kunne se gratis. En god ting ved parabol tv er også, at du som sådan ikke er afhængig af nogen fast pakke. Du kan nemlig modtage de kanaler, du ønsker at se, uden at du behøver at være afhængig af en fast pakke.

Der er dog også et par ulemper ved parabol tv. Du er blandt andet afhængig af vind og vejr, da signalet jo modtages gennem luften. Det er vigtigt, at parabolen sidder frit. Der kan dog godt om vinteren komme sne på, og det kan betyde, at du skal fjerne dette. En anden større ulempe er, at du kun kan se en enkelt tv kanal ad gangen. Er i flere i husstanden og ønsker tv i flere rum, så skal i have en parabol per tv. Det kan altså betyder, at parabol tv ikke er den mest optimale løsning, hvis i er en familie med mindre i har streamingtjenester, der kan ses på tablet og så videre.

Udbydere af Parabol TV

Der er mange udbydere i Danmark af Parabol TV, og det medfører hård konkurrence om kunderne. Det betyder også, at priserne generelt er faldende. De mange udbydere betyder dog også, at det kan være et svært marked at navigere rundt i som forbruger. Vi har nedenfor beskrevet to af de større udbydere inden for parabol TV, samt gode råd til hvordan du vælger mellem dem.

Canal Digital
Canal Digital er en af de førende udbydere, når det kommer til parabol tv. Der er to Canal Digital tv pakker, du kan vælge imellem. Der er den mindre pakke, der hedder local, og så er der den større pakke, der hedder family. Local pakken indehold op til 20 kanaler, hvor family pakken indeholder op til 57. I den mindre pakke er kanalerne primært danske, hvor der også er en række udenlandske i den store. Der er altså rig mulighed for både at se sport, film, dokumentarer og et hav af serier. Er du sommerhusejer, er Canal Digital også et rigtig godt bud på en tv udbyder.

Viasat
Viasat er en af de store spillere på det danske tv marked. Det er både inden for streaming og parabol tv. De udbyder pakker med både, bredbånd, kabel og parabol. Viasat lancerede for et par tår tilbage deres egen streamingtjeneste – nemlig Viaplay. Ønsker du et stort udvalg i kanaler, så er Viasat parabol TV et rigtig godt valg.

Gode råd inden du vælger tv pakke
Som nævnt får du også en række gode råd til, hvordan du vælger den rette udbyder af parabol tv. I første omgang, skal du finde ud af, hvilke behov du har. Hvor mange kanaler ønsker du at se, hvor mange rum ønsker du at se tv i, hvor meget er du villig til at betale og så videre?

Der findes ikke noget rigtigt og forkert inden for tv pakker, og det handler i høj grad om, hvad der dækker dine behov. Derfor skal du finde dine behov og efterfølgende finde en tv pakke, der matcher dine behov mest muligt. Du undgår altså herved for at betale for noget, som du ikke ser. Det kan være svært at finde en pakke, der matcher lige præcis dine behov, og derfor er det vigtigt, at du finder en så tæt på som muligt. Husk også altid at holde øje med bindingen og oprettelsen. Er du typen, der jævnligt skifter abonnement, så kan det være en god idé at vælge et abonnement uden binding, så du ikke mister fleksibiliteten til at skifte, hvis du falder for en god kampagne.

Parabol i sommerhuset

Ejer du et sommerhus og ønsker at kunne se tv, så er parabol TV en rigtig god løsning. Der er hos flere udbydere, blandt andet de ovennævnte, mulighed for at købe et abonnement på satellit tv specialt til sommerhus. Det indebærer for eksempel, at du kan vælge kun at betale i sommerhalvåret. Der vil i sommerhalvåret være lidt flere kanaler, men så vil der derimod være færre kanaler om vinteren uden beregning. Hos andre udbydere er det muligt at lukke for signalet, når du ikke bruger det. Du betaler altså kun, når tv signalet er aktivt. Bemærk dog, om der er et minimumsforbrug på nogle af disse abonnementer. Kort sagt kan man sige, at parabol tv er rigtig fleksibelt og derfor godt egnet til sommerhuset.