Lav dit HDTV om til et smart-tv

Hvis du har købt et tv i nyere tid, men ikke valgt smart tv versionen og fortryder det nu, så er der heldigvis gode muligheder for at lave dit tv om til noget der minder om et smart-tv ved hjælp af lidt ekstra gadgets. Det nemmeste ville selvfølgelig have været at købe et smart tv, men her kommer lidt tips til hvordan du kan få smart-tv funktionalitet uden at eje et smart-tv.

Chromecast

Googles Chromecast er en af de billigste metoder til at tilføje en masse ekstra funktionalitet til dit tv. Når du har tilføjet det som en app på iOS eller en android enhed, så kan du sende indhold fra diverse streamingtjenester såsom Netflix, Hulu, Yotube, Google Play eller film til dit tv. Du kan også sende indhold direkte fra din chrome browser på mac eller pc til din chromecast enhed, så længe du har installeret det gratis Google Cast plug-in.

Prisen for en google chrome cast? Vi har fundet den billigt hos wupti.com til 345 kr. 

For at opsætte den, så skal du blot sætte den i et tilgængeligt HDMI port på dit tv og derefter sætte strøm til selve enheden. Hvis du har en USB port på dit tv, så kan du bruge dette til at få strøm til din chromecast. Ellers er der inkluderet en strømenhed i pakken.

Når du klikker dig ind på den korrekte HDMI kanal, vil du kunne se Chromecast startskærmen som du skal indtaste i din chromecast app. Appen scanner efter chromecast enheden, og lader dig konfigurere den til det trådløse netværk. Når konfigurationen er færdig, kan du streame indhold til dit tv via den app du har installeret på din telefon eller i din browser.

Med en HDMI dongle tager du skridtet op..

Hvis du ikke føler at chromecasten tilføjer nok funktionalitet, så er der andre muligheder som de android baserede HDMI dongles som fx Tronsmart CX-919 og Measy ‘U’ linje af produkter. Disse er selvfølgelig også en anelse dyrere end chromecasten, men stadig i et overskueligt prisleje.

Her får du adgang til mere end blot diverse streamingtjenester. Du har faktisk adgang til alt hvad nettet har at byde. Du skal blot koble den til dit tv, sammen med et tastatur og en mus, så er dit tv mere eller mindre en lille computer du kan bruge til hvad du har lyst til.

Bedste løsning: HTPC

Hvis du virkelig vil have den fulde funktionalitet på dit HDTV, så bør du købe dig en HTPC. Her er du ikke begrænset på nogen måder, som du vil være ved køb af fx et Apple tv, hvor du er mere begrænset i forhold til hvilke apps du kan bruge. Der er selvfølgelig også en væsentlig forskel i prisen, men hvis man vil have den ypperste funktionalitet til fjernsynet, så er der ingen tvivl om at HTPC’en er det bedste valg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *